Izdelava kuhinje – “Soustvarjalna kuhinja”

Tole pa je zgodba o kuhinji iz masivnega lesa, ki je narejena po meri in ne stane veliko. Poleg tega ima še eno lepo posebnost. Pult iz masivnega lesa, ki je popolnoma vodoodporen. Kako je to mogoče?

Prijatelji so želeli novo kuhinjo, ki bi bila bolj ekološko zasnovana, torej iz masivnega lesa, z minimalno umetnih snovi. Dogovorili smo se za troplastno lepljeno smreko, brez plastičnih nog in z masivnim hrastovim pultom.

Izdelal sem omarice in prednje stranice, pri njih doma pa so vse omarice naoljili in prednje stranice prebarvali. Kupili so korito in pult, uporabili pa so obstoječo električno kuhalno ploščo. Jaz sem potem pult lepo “ukrojil” in ga premazali z Urushi-jem, popolnoma naravno smolo drevesa Urushi, ki v tem primeru les ščiti ne samo pred vodo, ampak tudi detergenti. Potem je sledila samo še montaža in rezultat si lahko ogledate na spodnjih slikah.

Tako so dobili kuhinjo po meri, ki so jo lahko soustvarjali v taki meri, kot jim je to dopuščalo njihovo znanje in čas,  poleg tega pa so se na ta način močno znižali tudi stroški.

 

 

Dodaj odgovor